Obvestilo staršem ob vračanju otrok v vrtec

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da se s 18. 5. 2020 ponovno odpiramo vrtec. Da se bomo lahko ustrezno pripravili na ponovno odprtje vrtca smo vas že pozvali, da nam sporočite ali boste otroka pripeljali v vrtec in koliko časa bo prisoten.

Pri odločitvi o oddaji otroka v vrtec upoštevajte ali ima otrok določene zdravstvene omejitve, zaradi katerih ga ne bi pripeljali v vrtec. Katere so te zdravstvene omejitve, si lahko preberete v priloženem dokumentu (Sklep pediatrov).

Po navodilih NIJZ boste morali starši, katerih otroci se bodo 18. 5. 2020 vrnili v vrtec, za svojega otroka izpolniti še izjavo »pred vstopom otroka v vrtec ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19«. Izjavo, ki je v prilogi, je pripravil NIJZ. izpolnjeno izjavo boste oddali svoji vzgojiteljici ob prvem prihodu v vrtec.

 

Ko bo znano, koliko otrok bo vključenih v vrtec bomo lahko oblikovali skupine. V skupini prvega starostnega obdobja bo lahko 8 otrok, v skupini drugega starostnega pa največ 10 otrok in ko bodo znane še ostale informacije, vas bomo uradno obvestilo o odprtju vrtca z vsemi potrebnimi navodili in informacijami.

 

Hvala vam za pomoč in sodelovanje.

 

Vodja vrtca                                                                   Ravnatelj

Bernarda Cink, dipl. vzg.                                                  Leo Čelofiga, prof.

 

Sklep RSK za pediatrijo 8. korespondencna seja 30042020

Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec